Wie is jouw Live Your Purpose gids?

Mijn naam is Mertine Middelkoop. Ik noem mezelf liever gids dan trainer of coach. Want jij bepaalt jouw route, jij weet jouw zielsmissie. Ik wijs alleen op mogelijkheden en help door middel van praktische tools. Ik geef  aanwijzingen, jij kiest jouw richting.

Waarom Live Your Purpose?

Ik leefde mijn leven. Soms leuk, soms minder leuk.
Soms vroeg ik mij af:
… Wat wil ik nu echt?
… Is dit alles?
… Sluit mijn werk aan bij wat ik wil?
… Kan ik meer uit mijn leven halen?

Mertine Middelkoop

Mijn gouden kooi

Na een opleiding in het onderwijs kon ik daar mijn draai niet vinden. ICT was in de jaren 90 enorm in opkomst. Ik liet me omscholen tot hard-core ICT medewerker en heb heel veel verschillende functies mogen uitoefenen. Van helpdesk medewerker tot systeembeheer, van hoofd automatisering tot projectmanager. Als consultant bij een detacheringsbedrijf had ik een vette leaseauto en goed salaris. 

Ik kwam in aanraking met Scrum werken. Door daarmee te experimenteren, ook in niet ICT projecten, leerde ik andere vormen van samenwerken en het effect daarvan. Zelfsturing, Agile en facilitation paste ik al toe voordat het "mode" werd. Daardoor werd ik steeds vaker gevraagd om daar trainingen en workshops in te verzorgen.

De cirkel was rond.. ik stond weer voor groepen als trainer/docent. Dat smaakte naar meer en ik mocht ook steeds vaker softskills trainingen verzorgen. En toch... er knaagde iets. Ik was niet gelukkig in mijn gouden kooi.

Pest blokkade

Tot mijn 10e zat ik op minstens 7 verschillende scholen. Door het werk van mijn vader moesten we elke anderhalf jaar verhuizen naar weer een nieuw wegenbouw project. Vriendschappen opbouwen werd zinloos, want ik moest steeds opnieuw afscheid nemen. Dan maar alleen.

Later op de middelbare school werd ik het mikpunt van de pesters. Ik was te zelfstandig en eigengereid. Deed niet mee met de mode en schoolplein regels. Dat vonden mijn pesters lastig en ik was te vriendelijk en zacht.

Angst voor anderen sloop in mij door het verbale, fysieke en stille geweld. Mezelf klein en onzichtbaar houden, werd mijn overlevingsstrategie.

Iedereen ontwikkeld een eigen overlevingsstrategie in pijnlijke situaties. Een trauma respons. Die op dat moment helpend is, maar later in je leven enorm in de weg kan gaan zitten.

Werken aan mijn zichtbaarheid, gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil... Het blijft nog steeds spannend, ondanks veel innerlijk werk en coaching. 

Hoe ik "wakker" werd.

Mijn zoon kreeg op zijn 17e de diagnose “hersentumor”. Niet geneesbaar (vooralsnog). Alleen met operaties, bestralingen en chemo te remmen. Dit zette zijn leven en mijn gezin’s wereld op z’n kop. Ik werd wakker geschud en begon na te denken over het leven. De zin van het leven. Hoe kort het kan zijn. En hoe ik het zo zinvol mogelijk kan maken. Hoe ik betekenis kan geven aan mijn leven en de wereld om mij heen. Maar ik wist helemaal niet hoe of wat.

Ik heb zelf na een lange zoektocht mijn levensdoel ontdekt …

Wat mij enorm geholpen heeft, is dat ik me aansloot bij een groep mensen die ook bezig waren op het gebied van bewust en zinvol leven en werken. We geven de nieuwsbrief Live Your Purpose uit. 
Daarnaast ben ik o.a. een coaching opleiding gaan doen, waarbij je leert eerst je eigen shit te herkennen alvorens je iets kan betekenen voor een ander. Daarna heb ik een prachtige training gevolgd op het gebied van systemisch leiderschap. Dit gaf diepe inzichten in mijn tot dan toe verborgen patronen en gaf mij handvatten om te gaan staan voor mijn passies en drijfveren.
Een pittige Yoga opleiding hielp mij om beter in contact te komen met mijn gevoelens en eigen lijf.

Mijn Purpose...

Ik heb ontdekt dat mijn levensmissie is om meer licht te brengen in het werkveld. En dat gelijkwaardig met elkaar en betekenisvol werken, mensen gelukkiger maakt.

Daarom geef ik ook trainingen in het bedrijfsleven op het gebied van samenwerken, Agile projectmanagement  en interactieve bijeenkomsten.

Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen meer werkgeluk te laten ervaren. Dat ze leven en werken met passie doordat ze vanuit hun zielsmissie betekenisvol iets doen wat er toe doet.

Weet JIJ wat je echt wil?

Ga jij met mij mee op jouw zoektocht naar een gelukkig en zinvol leven?

Ik ben een gecertificeerd coach en trainer. Daarnaast heb ik diverse aanvullende trainingen gevolgd, waaronder “Finding Purpose and meaning in live” bij Dr Strecher aan de universiteit van Michigan.

Regelmatig gaan er mensen met mij mee op een persoonlijke ontdekkingsreis. Soms in mijn huiskamer, soms in een trainingslokaal en een paar keer per jaar naar Gambia in West Afrika.

Mogelijkheden

Certificeringen

Methodieken waarin ik gecertifieerd ben: 

 • Hypnotherapie
 • NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) 
 • Familie opstellingen
 • Systemische intelligentie in organisaties & leiderschap
 • Spiral Dynamics
 • DISC
 • Drijfveren
 • Acceptance and Commitment Therapie (ACT)
 • Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) & Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT)
 • Yoga
 • Positieve psychologie
 • Coachen als beroep (NOBCO accreditatie)