Vier tactieken en intelligenties om bij je purpose te komen

vier intelligenties Apr 15, 2021

De basis van het LiveYourPurpose gehele programma bestaat uit het aanboren en benutten van  vier intelligenties. Wijsheden die we allemaal hebben en in meer of mindere mate bij jou ontwikkeld zijn nl.:

  • Rationele intelligentie - IQ
  • Fysieke intelligentie - FQ
  • Emotionele intelligentie - EQ
  • Spirituele intelligentie - SQ

IQ is je vermogen om te denken en redeneren.
Deze intelligentie wordt vooral geassocieerd met de linkerkant van je hersenen, die denkt in termen van logica en taal.

FQ is de natuurlijke intelligentie van het lichaam en van lichaamsonderdelen.
Het is het bewustzijn of de programmering achter elke cel, ons DNA en de moleculaire structuur die het lichaam precies vertelt wat te doen en wanneer. Dit is hoe lichamelijke genezing plaatsvindt en ons lichaam probeert ons dingen te vertellen.

EQ is het vermogen om je emoties en de emoties van anderen te identificeren en te beoordelen.
Deze intelligentie wordt normaal geassocieerd met de rechterkant van je hersenen, die samenhangt met creativiteit en emoties.

SQ is de wijsheid van de ziel.
Zie dit als de opeenhoping van wijsheid die je ziel heeft verworven terwijl ze door verschillende dimensies en levens reist. Het is ook een intelligentie die ons verbindt met het grotere intelligentiesysteem dat we God, quantum fysica, het Universum of eenvoudig het leven noemen.

Al deze vier intelligenties geven richting aan jouw purpose, jouw zielsmissie, jouw Why of Ikigai.

Vier verschillende tactieken om bij je purpose te komen

Het verder ontdekken en ontwikkelen van deze verschillende intelligenties vragen verschillende tactieken. Je kunt geen aardappel schillen met een vork, zoals je ook niet gaat douchen met gras. Klinkt logisch toch?

Een nieuw pad

Het toepassen van al jouw vier de intelligenties gaat wellicht een nieuw pad voor jou worden.
Het gehele programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die over hun eigen grens heen durven te kijken. Die nieuwsgierig zijn.

De inzichten en de vier intelligenties in dit programma verbinden enkele van de krachtigste en exotische systemen die ik heb ontdekt in de oosterse filosofie, psychologische en sociale wetenschappen met moderne neurologische inzichten die bewezen effectief zijn.

Dit klinkt wellicht zwaar of complex, maar is het niet. Want je hebt wellicht al eens gehoord van NLP, de Dharma binnen Yoga, The work van Byron Katie, Theory U (een verandermodel),  The Why van Simon Sinek, Ikigai of 7 eigenschappen van effectief persoonlijk leiderschap van Stephen R. Covey.

Het toepassen van al je vier de intelligenties is eigenlijk gewoon een levensstijl. En geeft een dieper inzicht en inspirerende manieren van denken, dromen, doen en zijn.
Hier en daar vereist het wel dat je durft om diep(er) in het centrum van jou wezen te graven en je te ontdoen van beperkende overtuigingen. Om zodoende toegang te krijgen tot een hoger niveau van helderheid.  En niet alleen van mentale helderheid, maar ook krijg je een hoger niveau van spirituele helderheid en meer duidelijkheid om jouw doel(en) te bereiken.

Ga jij mee op reis? 

Blijf op de hoogte van onze challenges en nieuws!

Zodat jij meer vanuit betekenis kan leven en werken. 

We haten SPAM. Dus we zijn zeer zuinig met het versturen van emails..